qrcode.jpg
Waarvoor worden qr barcodes gebruikt

Home Op de eerste plaats zijn qr codes gericht op gebruik voor smart phones omdat deze een camera hebben die ze ook als barcode lezer kunnen gebruiken. Daarvoor dient dan tevens een barcode lezer app geïnstalleerd te worden.

Het meest wordt de barcodes nu gebruikt om naar een website te verwijzen. Als u de code scant is de telefoon intelligent genoeg om te herkennen dat het om een website verwijzing gaat en zal de browser openen op de aangegeven site.

In winkels zoals tuincentra en reclame folders komt het gebruik al veelvuldig voor. U kunt dan per product uitgebreide informatie opvragen. Door de barcode te scannen komt u automatisch op een internet pagina met gedetailleerde product informatie.

Je ziet ook steeds meer trendy visite kaartjes waarop een barcode is afgedrukt. U kunt het ook afdrukken op het eerste blad van een schrijven. Een webpagina is heel geschikt om U voor te stellen aan potentïele klanten. Het kan u ondersteunen een ontuitwisbare indruk achter te laten. Een barcode op een visitie kaartje, niet groter dan een credit card, kan toegang bieden tot een grote hoeveelheid informatie. Al ziet u het functioneel nut er niet werkelijk van in, het laat wel een indruk achter dat aan alles gedacht is. Het is verzorgd, het af.

Leuk en handig voor op een visite kaartje, een flyer, briefpapier of een email onderschrift

Bijvoorbeeld uw facebook of uw eigen website. Dat is inclusief http:// of https://

Genereren van qr code
Bij Tekst voert u een complete website verwijzing in. Een website verwijzing begint altijd met http:// of met https:// voor beveiligde website.
Voorbeeld voor een verwijzing naar een facebook pagina:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100015485834591

Bij Grootte voert uw de afmeting in. Zoveel de groter de waardes, zoveel de groter de qr code wordt afgebeeld

Een typisch kenmerk van qr code is de fouttolerantie. Zoveel de hoger de gekozen fouttolerantie, zoveel te meer tekens toegevoegd worden. Dit gaan dan wel ten kosten van de mogelijke lengte. Daar hebben we hier geen last van. U hoeft eigenlijk geen fout tolerantie aan te geven.

 
Er zijn ook hele mooi professionele qr codes te verkrijgen. Daar zijn kosten aan verbonden, maar zeker geen diepte investering. Ze zijn werkelijk heel speciaal.

Ik heb een eenvoudige schermafdruk gemaakt van hun site zoals u hieronder kunt zien

De verwijzing naar de hoofd pagina van deze firma is www.qrstuff.com

qrcode voorbeeld

Nog een hele mooie, ongelofelijk dat dit qr codes zijn die werken, maar ze werken. Klik eens op onderstaande afbeelding of nog leuker, scan deze eens met uw mobiel. Van het scherm een code scannen is lastig voor de mobiel, maar het gaat wel. Houdt de telefoon er niet te dicht op

qrcode andrea-hamilton.jpg

Maar zo zijn er meerdere. U kunt zoeken in google door op onderstaande knop te drukken.

Google zoeken