url.jpg

URL kopieren en
plakken in facebook

Betekenis URL

Uniform Resource Locator. Unieke verwijzing naar een gegeven op internet. Noem het maar gemakshalve een link. Een url bestaat uit meerdere componenten. Ik geef een paar voorbeeldjes, niet helemaal correct en nog minder compleet, maar voor de beeldvorming zal het volstaan......

Aan de slag met Facebook

De url die u wilt copiëren bevindt zich nagenoeg bovenaan in het venster. Zie het geel omcirkelde gebied.
positie van url balk in browser venster
U kunt met de linkermuis knop op de url dubbel-klikken om de tekst daaruit te selecteren. De geselecteeerde tekst wordt dan blauw.

Klik nu met de rechter muisknop om het Edit/Bewerken menu te openen en kies dan de optie copiëren/copy. De tekst staat nu opgeslagen in een geheugen wat men het Clipboard noemt.

url selecteren met de muis
Ga naar het venster waarin u facebook actief heeft of open facebook anders in uw browser. Op de plaats waar u de URL wilt plaatsen (de locatie wordt daar waar de cursor staat) drukt u op de rechtermuis knop om wederom het Edit/Bewereken menu te openen. Kies nu de optie Plakken/Paste. En u bent klaar.
url kopieren op facebook pagina
Daar staat de url. In uw facebook artikel in het geel gemarkeerde gebied. Uw lezers kunnen nu met een druk op de knop direct naar het artikel waar u naar verwijst.
url in facebook artikel geplaatst